2025. július 28., hétfő

Epres - diós párna ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

10 db rizslap

25 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

1 kk citromlé

5 dkg Grapoila diókrém

1 cs vaníliás pudingpor

10 dkg csicseriborsó liszt

2 dl víz

ízlés szerint édesítő

+ olaj a kenéshez

+ fahéj és édesítő keveréke a forgatáshoz

Elkészítés:

Az epret egy lábasba tesszük, édesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, majd összefőzzük.

Belekeverjük a vaníliás pudingport, majd ha kihűlt, akkor a diókrémet.

A csicseriborsó lisztet a vízzel kikeverjük.

Két darab rizslapot belemártunk a csicseriborsós keverékbe.

Letesszük egy szilikon lapra az egyiket, majd a másikat rátesszük a közepénél mellé.

Beleteszünk az epres keverékből, majd két hosszabbik oldalát ráhajtjuk, majd pedig az egyik rövidebb oldalát ráhatjuk, majd erre a másikat ( kocka formát kapjunk ).

Beleforgatjuk fahéjas édesítőbe.

Majd még négy ilyet készítünk.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal lefújjuk.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése