2025. november 10., hétfő

Almás - diós kevert ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

10 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

5 dkg darált dió

4 dkg édesítő (1:4)

5 g sütőpor

1,25 dl víz

1 kk citromlé

15 dkg alma

ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

Az almát lereszeljük.

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a reszelt almát ( nyomkodjuk ki a levét ), majd pedig a vizet és a citromlevet.

Egy kenyérformát ( én szélesebbet használtam ) sütőpapírral kibélelünk, beleüntjük a masszát,majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük ( tűpróba ).








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése