Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
5 dkg margarin
10 dkg mester diabetikus étbevonó / paleo csoki
2 ek mester holland kakaópor
2 dkg Nocarb 1:7 édesítő
6,5 dkg Mester süteményliszt
5 gr sütőpor
Krém:
40 gr mester csokis pudingpor
5 dkg mester diabetikus étbevonó / paleo csoki
3 dl víz
5 dkg margarin
10 dkg darált dió
+ cukormentes sárgabaracklekvár
+ kb 2-3 db sárgabarack - apró kockákra vágva
+ mester diabetikus étbevonó tetejére / paleo csoki
+ darált dió a díszítéshez
Elkészítés:
A piskótához a csokit felolvasztjuk a margarinnal.
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, majd a margarinos csokit belekeverjük.
Majd hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot, végül a lisztet és sütőport.
Majd 3 lapot sütünk belőle (180 fokon kb 10-15 perc, 18 cm forma)
A krémhez a csokit és margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az édesítőt és vízet, kikeverjük.
A diót a pudingporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a csokis "léhez" , alaposan kikeverjük, majd hagyjuk besűrűsödni.
A tortát elkezdjük tölteni.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, megszórjuk sárgabarack darabokkal, majd jön egy adag krém, majd ismét tortalap, lekvár, barack és krém, majd a torta teteje.
Egy éjjelre hűtőbe tesszük.
Másnap csokival borítjuk és dióval díszítjük..
Rövid videó:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése