2020. december 24., csütörtök

Bake Free bejgli (glutén,tej,tojás,cukor,szója,élesztőmentes,vegán)

 


Hozzávalók (2 rúd):

50 dkg Bake Free kelt tészta lisztkeverék

2 ek édesítő (1:4)

15 dkg puha margarin

2,3 dl víz

1 cs sütőpor

Töltelék:

Cukormentes baracklekvár

kb. 15-20 dkg darált dió édesítve + 1-2 ek rizstejszín (evvel összekeverjük )

kb. 15-20 dkg darált mák édesítve + 1-2 ek rizstejszín (evvel összekeverjük )

+ rizstejszín a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, eldolgozzuk benne. Majd hozzáadjuk a vizet, jól összedolgozzuk.

2 részre osztjuk,  majd kinyújtjuk őket.

Mind a kettőt megkenjük a lekvárral, majd a tölteléket beletesszük , elkenjük.

Két széleit behatjuk, majd feltekerjük.

Sütőpapírral kibélelt kenyérformákba tesszük, tetejét rizstejszínnel lekenjük, majd 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése