Hozzávalók:
50 dkg Mester család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
2 kk só
12 g útifűmaghéj
10 g gluténmentes sörélesztőpehely
5 dkg növényi sajt reszelve
5,5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt a szóráshoz
Elkészítés:
A vízen és az olajon kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a vizet és jól összedolgozzuk. Majd hozzáadjuk az olajat és beledolgozzuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
Majd cipót formázunk a tésztából és sütőpapíros tepsire tesszük.
Tetejét olajjal lekenjük, bevagdossuk és megszórjuk a reszelt növényi sajttal.
50 fokos sütőben 50 percet kelesztjük, majd 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése