Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
5 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
2 dkg holland kakaópor
7 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
2,5 dl növényi tej
1 ek citromlé
Köles túró:
12,5 dkg köles
4 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
2 ek citromlé
Krémhez még:
3 dl növényi tejszín - cukormentes
10 dkg cukormentes aszalt barack - aprítva
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.
Hagyjuk állni 5-10 percet.
Majd 3 részre osztjuk, mindegyik lapot kinyújtjuk 18x18 - as formára, majd 180 fokon sütőpapíros tepsin megsütjük kb. 10-15 perc alatt.
A kölest alaposan átmossuk, majd az összes alapanyaggal együtt megfőzzük. Megvárjuk míg kihűl.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kölest, aprított aszalt barackot és édesítőt, majd tovább verjük.
Majd a formába tesszük az egyik lapot, rá a krém egyik fele, majd jön a következő lap és a krém másik fele, végül az utolsó lap.
Hűtőben 3-4 órát pihentessük , majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése