2022. szeptember 9., péntek

Rigó Jancsi (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg Bake Free süteményliszt

3 dkg Holland kakaópor

4 dkg édesítő (1:4)

4,5 dl növényi tej

Krém:

5 dl növényi tejszín - natúr - felverhető

ízlés szerint édesítő

20 dkg olvasztott mentes csokoládé

5 dkg holland kakaópor

Tetejére:

10 dkg olvasztott mentes csokoládé

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait egy tálban alaposan kikeverjük, majd egy 18x18-as sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt az édesítővel kemény habbá verjük, majd beletesszük az olvasztott csokit és kakaóport, majd kikeverjük.

A piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel, a tetejét olvasztott csokival borítjuk.

Hagyjuk 2-3 órát állni, majd fogyasztható. 








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése