2022. október 11., kedd

Cappuccino szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

6 dkg köles liszt

6 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

1 dl koffeinmentes kávé

3 dkg holland kakaópor

3 dl növényi tej

Krém:

5 dl növényi tejszín - cukormentes

ízlés szerint édesítő

1 cs vaníliás pudingpor

1 dl köffeinmentes kávé

1 cs csokoládés pudingpor

2 ek holland kakaópor

+ 10 dkg mentes csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapoanyagokat és alaposan kikeverjük.

Egy 18x18 - as formát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük.

Az egy harmad részébe beledolgozzuk a vaníliás pudingport.

A maradék két harmad részébe bele tesszük a koffeinmentes kávét, kakaóport, és pudingport, majd robotgéppel kikeverjük.

A piskótát két részre vágjuk, majd először a kávés - kakaós krém jön, erre a vaníliás, majd a piskóta teteje.

Olvasztott csokoládéval borítjuk, majd hagyjuk 3-4 órát pihenni.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése