Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
6 dkg köles liszt
6 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
1 dl koffeinmentes kávé
3 dkg holland kakaópor
3 dl növényi tej
Krém:
5 dl növényi tejszín - cukormentes
ízlés szerint édesítő
1 cs vaníliás pudingpor
1 dl köffeinmentes kávé
1 cs csokoládés pudingpor
2 ek holland kakaópor
+ 10 dkg mentes csokoládé - olvasztva
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapoanyagokat és alaposan kikeverjük.
Egy 18x18 - as formát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Az egy harmad részébe beledolgozzuk a vaníliás pudingport.
A maradék két harmad részébe bele tesszük a koffeinmentes kávét, kakaóport, és pudingport, majd robotgéppel kikeverjük.
A piskótát két részre vágjuk, majd először a kávés - kakaós krém jön, erre a vaníliás, majd a piskóta teteje.
Olvasztott csokoládéval borítjuk, majd hagyjuk 3-4 órát pihenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése