Hozzávalók:
10 dkg mandula liszt
28,5 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
6 dkg puha margarin
5 dl növényi tej
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
+ 50 dkg meggy (nekem fagyasztott volt - ezt kiolvasztottam)
+ fahéj
+ édesítő
+ szeletelt mandula
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, elkeverjük, majd a növényi tejet és citromlevet és jól kidolgozzuk.
Egy sütőpapírral kibélelet 18x23 - as formába öntjük a masszát, elegyengetjük a tésztát, majd a meggyet a tetejére tesszük, mindenhova jusson. Majd megszórjuk a mandulával.
180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése