Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
5 dkg kókuszreszelék
1 cs sütőpor
3 dl víz
2 dl Bio kókusz habtejszín
2 ek citromlé
Krém:
3 dl Bió kókusz habtejszín
3 dl Bió kókusz tejszínhab
30 dkg köles túró ( 10 dkg köles alaposan átmosva, majd 4 dl növényi tejben megfőzzük, édesítjük, adunk hozzá 2 ek citromlevet. )
15 dkg kökuszreszelék
1 tábla Bio cukormentes fehércsokoládé - olvasztva
ízlés szerint édesítő
+ 30 dkg cukormentes baracklekvár
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 18x18 ) tesszük, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt légkeverésen megsütjük ( tűpróba ).
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kikeverjük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.
Megkenjük mind a két lap belső felét a lekvárral.
Majd az alsó lapra tesszük a töltelék háromnegyed részét, majd rátesszük a tetejét és a maradék krémet a tetejére kenjük.
Pát órát tegyük a hűtőbe, majd fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése