25 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
10 dkg tápiókakeményítő
2 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
5 g sütőpor
3 dl víz
3 dl Bio kókusz habtejszín
Töltelék:
15 dkg gluténmentes natúr gesztenyemassza
3 dl Bió kókusz tejszínhab
1 tábla bió cukormentes fehércsokoládé
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan kikeverjük.
A tejszínt és a vizet egy lábasba tesszük, majd felmelegítjük, beleöntjük a lisztes keveréket és gyors mozdulatokkal keverjük, majd mint az égetett tésztát készítsük.
Majd levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd kézzel golyókat készítünk, sütőpapíros tepsire tesszük és 180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk míg teljesen kihűl.
A krémhez a csokoládét felolvasztjuk, majd az összes többi alapanyaggal együtt alaposan habverővel krémmé verjük.
Majd kettévágjuk a kis fánkokat és megtöltjük habnyomó segítségével a töltelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése