2023. november 22., szerda

Bejgli másképp ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

12,5 dkg köles liszt

7,5 dkg tápióka keményítő

7,5 dkg Nutriversum Vegan Pro - vaníliás

3 dkg útifűmaghéj őrlemény

4 dkg édesítő (1:4)

4,3 dl növényi tej

2 ek citromlé

Töltelék:

1 üv Nutriversum dióvaj

1 üv Nutriversum kesudió krém

ízlés szerint édesítő

5 dkg Nutriversum Vegan pro - vaníliás

kb. 1,25 dl növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

+ barna riszliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tölteléket alaposan kikeverjük.

A tészta száraz alapanyagait egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk, majd kinyújtjuk.

Megkenjük a töltelékkel, majd két hosszanti szélét ráhajtjuk, majd feltekerjük.

Egy sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt megsütjük.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése