2023. november 28., kedd

Barackos - diós babka ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

25 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

10 dkg Nutriversum vegán pro - barackos

5 dkg édesítő ( 1:4)

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

3,35 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

1 üv Nutriversum dióvaj

1 üv Nutriversum barack jam

12,5 dkg Nutriversum vegan pro - vaniliás

kb. 1 dl növényi tejszín

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tészta száraz alapanyagait egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan összedolgozzuk.

Majd szilikon lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd megkenjük vele a tésztát.

Majd feltekerjük, és hosszában elvágjuk és egymásba csavarjuk.

Sütőpapírral bélelt szélesebb kenyérformába tesszük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése