2023. november 5., vasárnap

Epres - vaníliás szelet ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

Piskóta lapok:

22,5 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg útigűmaghéj örlemény

6 dkg édesítő (1:4)

6 dl víz

2 ek citromlé

1 cs sütőpor

Krém:

1 l növényi tej

20 dkg Nutriversum Vegan Pro - vaníliás

20 dkg barna rizsliszt

ízlés szerint édesítő

8,5 dkg növényi margarin

+ 1 üv Nutriversum eper jam

Elkészítés:

A piskóta lapokhoz a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy nagy tepsit ( én gáztepsi méretűt haszáltam - így nem külön - külön sütöttem a lapokat ) kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát elegyengetjük rajta.

180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A krém alapanyagait alaposan kikeverjük egy lábasban ( a margarin nélkül ), majd sűrűre főzzük, majd ezútán keverjük bele a margarint.

Ha a piskóta megsült és meghűlt, akkor három egyenlő részre vágjuk.

A krémet ketté osztjuk.

Az egyik felébe belekeverjük a lekvár felét.

Majd letesszük az egyik lapot ( érdemes alufóliát tenni alá - mert majd ezt ráhajtjuk a végén ), ezt megkenjük lekvárral, majd jön a krém, majd egy újabb lap és az epres krém, majd erre az utolsó lap.

Majd az alufóliával csomagoljuk be, hagyjuk 5-6 órát állni ( de legjobb egy éjszaka ) , majd fogyasztható.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése