2024. június 13., csütörtök

Burgonyás - szezámos kockák ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keményítő

15 dkg köles liszt

4 dkg útifűmaghéj őrlemény

50 dkg főtt, áttört burgonya

10 dkg szezámmag

1 cs sütőpor

kb. 3 dl víz

10 dkg margarin

3 kk só

2 ek citromlé

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ gluténmentes - cukormentes - vegán majonéz a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a burgonyát, összedolgozzuk, majd a margarint, alaposan eldolgozzuk benne, végül hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd kidolgozzuk.

Barna rizslisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd kocka alakra kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra.

Tetejét a majonézzel megkenjük, megszórjuk a szezámmaggal, így nyújtjunk egyet rajta, hogy a szezámmag joban beletapadjon, majd kockékra vágjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük úket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése