2024. június 27., csütörtök

Almás kalács ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

15 dkg Mester család házi kenyérliszt

40 dkg Mester család kalács liszt

15 dkg növényi margarin

1,6 dl növényi tejhelyettesítő

6 dkg Mester család édesítő

1 cs porélesztő

Töltelék:

85 dkg alma - reszelve

ízlés szerint fahéj

ízlés szerint szerecsendió

ízlés szerint édesítő

2 ek citromlé

kb. 5 dkg Mester család kenyérmorzsa

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd bele dolgozzuk a margarint, majd a növényi tejhelyettesítőt. Egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk.

A töltelék alapanyagait alaposan összekeverjük.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk őket, és a tölteléket elosztjuk benne, majd feltekerjük. A három részt egymásba fonjuk, majd sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük. 

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése