2024. június 27., csütörtök

Ananászos krémes szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

40 dkg Mester család süteményliszt

2 ek vanília aroma

3 dkg Mester család útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

4 dl víz

1 ek citromlé

5 dkg Mester család édesítő

Töltelék:

15 dkg ananász ( felkockázva )

3 dl növényi tejszín

5 dkg köles ( alaposan átmosva - 2 dl növényi tejhelyettesítőben megfőzzük )

5 dkg Mester család vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

+ Mester család diabetikus étbevonó a tetejére -olvasztva

Elkészítés:

A piskótához az alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a tejszínt alalposan felverjük, majd beletesszük az édesítőt, kölest, pudingport és kikeverjük, majd beleforgatjuk az ananászt.

Ha a piskóta megsült és kihúlt, kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel, a tetejét csokival borítjuk.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése