2014. február 15., szombat

GESZTENYÉS - CSOKIHABOS TORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


A RECEPT A YOUTUBE  - N IS ELÉRHETŐ:
http://www.youtube.com/watch?v=PrAx-giDW_g

Hozzávalók:
Alap:
25 dkg gesztenyemassza-natúr
édesítő
pici tejszín – laktózmentes
2 ek kókuszreszelék
3 ek darált lenmagpehely

Krém:
4 dl tejszín – laktózmentes, cukormentes
1 cs zselatinfix
2 ek kakaópor – cukrozatlan
édesítő

Tetejére:
kókuszreszelék
kakaópor – cukrozatlan

Elkészítés:
Az alap összetevőit alaposan összegyúrjuk, majd egy kapcsos formába tesszük, és szétlapítjuk úgy, hogy a széleire is kerüljön.
Ezt betesszük a hűtőbe állni fél  - egy órát. (ha nincs rá idő , akkor nem baj)
Majd felverjük a tejszínt kemény habbá, hozzáadjuk az édesítőt, kakaóport és zselatinfixet.
Majd a habot beletesszük a torta közepébe, elsimítjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel és kakaóporral.
Betesszük a hűtőbe, hogy alaposan összeálljon.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése