2014. szeptember 20., szombat

FORRÓ ALMÁSTÁSKA (GLUTÉN,TEJ,SZÓJA,CUKORMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
25 dkg kókuszliszt
25 gr budafoki élesztő
2 db tojás
10 dkg vaj - növényi
¾  ek Dia Édes 1:12 folyékony édesítő
kb. 2 dl víz
csipet só

Töltelék:
4 db alma
almás fűszerkeverék – lucullus
2 ek mézpótló

+1 db tojás

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk, majd 1 órát hagyjuk kelni.
Közben az almákat megmossuk, megpucoljuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy pici vizet öntve alá a fűszerrel és mézpótlóval együtt megpároljuk félig.
Ha megkelt a tészta , akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kockákat vágunk belőle.
Megtöltjük almával, behajtogatjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
Megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben 180 fokon légkeverésen kb 20-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése