2014. szeptember 14., vasárnap

SOMLÓI GALUSKA (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
5 ek gesztenyeliszt
5 ek kókuszliszt
édesítő
0,5 cs sütőpor
1 ek kakaópor

Vaníliáskrém:
0,25 dl mandula vagy kókusztej
0,25 dl víz
1 cs vaníliáspudingpor – haas gl mentes
1 ek vaj növényi
1 dl kókuszkrém
édesítő

Csokiskrém:
0,25 dl mandula vagy kókusztej
0,25 dl víz
1 cs csokoládés pudingpor – haas gl mentes
1 ek vaj növényi
1 dl kókuszkrém
édesítő

darált dió,rum – rumaroma,mazsola

Csokiöntet – házi csoki több kókuszkrémmel hígabbra készítve

Hab: kókuszkrém felverve, vagy habszifonba, vagy rizshab

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, és a kakaóporon kívül mindent folyamatosan hozzákeverünk.
Majd egy szilikon formába öntjük a felét, a maradékba a kakaót belekeverjük, majd ezt is beleöntjük.
Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt 180 fokon légkeverésen megsütjük.
Elkészítjük a krémeket.
A pudingot megfőzzük és a végén belekeverjük a vajat és kókuszkrémet.
A piskóta ha meghűlt, akkor kettévágjuk (majd a formába visszatesszük), megszórjuk darált dióval,meglocsoljuk rummal vagy rumaromával, mazsolát teszünk bele, majd  beletesszük a vaníliás krémet,majd a piskótát lefedjük, és jön a darált dió,rum,mazsola és a csokis krém.
Majd be a hűtőbe.
Majd másnap tálkákba tesszük, házi csokival és habbal díszítjük.
Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése