Alapanyagok:
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
6 dl víz
édesítő ízlés szerint (nekem 1 ek volt az 1:4 arányú
édesítővel)
csipet só
15 dkg növényi vaj
27 dkg gluténmentes liszt
4 db tojás
+édesítős kókuszreszelék
+olaj a sütéshez
+ vanília puding
+házi csoki
Elkészítés:
A vizet a sóval, édesítővel vajjal feltesszük forrni, majd
ha felforrt és a vaj megolvadt benne, akkor levesszük a gázról és folyamatosan
hozzáadagoljuk a lisztet, közben keverjük.
Hagyjuk kissé meghűlni, majd lassanként hozzáadjuk a
tojásokat, de csak egyesével, és eközben is folyamatosan keverjük.
Majd habnyomóba tesszük és egy sütőpapíros tepsire nyomunk
belőle fánk gombócokat és hosszúkás formát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd 15 percig így sütjük,
majd levesszük 165 fokra, és kb 10 percig sütjük még.
Gázsütőben 4 es fokozatra melegítjük, majd így sütjük, majd
levesszük 3 as fokozatra és így!
Majd hagyjuk kihűlni , kettévágjuk és megtöltjük vanília pudinggal őket, és házi
csokival befedjük.
ÉGETETT TÉSZTÁS CSOKIS-KÓKUSZOS SÜLT FÁNK:
Így pedig nagyon finom égetett tésztás csokis-kókuszos sült fánkot készíthetünk (ugyanaz a tészta):
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése