2015. március 24., kedd

VANÍLIÁS-CSOKIS-MEGGYES SZELET (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES,SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT)



Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
6 db tojás
édesítő
4 ek kókuszliszt
1,5 ek útifűmaghéj
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 késh szódabikarbóna
Krém:
4 db tojássárgája
3 dl kókusztej
édesítő
fél csomag vaníliapudingpor
Teteje
házi csoki
mézes meggy
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd a többi hozzávalót fokozatosan adjuk hozzá.
Szilikon formába öntjük, hagyjuk 5 percet állni, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, felöntjük a kókusztejjel, majd felforraljuk.
A pudingport némi vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejes keverékhez.
Sűrűre főzzük, majd a kihűlt piskótára öntjük.
A meggyet mézzel összekeverjük, majd átesszük a süti tetejére, végül házi csokival fedjük.
Majd egy éjjelre hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése