2015. november 24., kedd

VÁGOTT , TÖLTÖTT KIFLIK (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Isteni volt a hambi zsemlém, ezért ennél a receptnél azt vettem alapul.. Csak most töltött kifli lett belőle :D

Hozzávalók (2 db -hoz )
25 dkg Il pane di anne formázható liszt ( + 2-3 kanál)
1 dl kókuszkrém - Alpro
2 dl kókusztej - Alpro
1 db tojás
2 ek olaj

5 gr porélesztő

+ 2 ek ketchup
+ 2 ek mustár
+ 2 szelet sonka (természetesen mentes fajta )

+1 db tojás a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:
A lisztet, élesztőt és sót egy tálban elkeverjük, majd egy másikban a többi alapanyagot kikeverjük, végül hozzáadjuk a lisztes keverékhez és kidolgozzuk, hagyjuk egy órát kelni.
Majd két részre osszuk, kinyújtjuk, megkenjük a mustárral és ketchuppal, beletesszük a sonkát és feltekerjük, a tetejét bevagdossuk, majd megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése