2024. december 16., hétfő

Diós - mákos ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg darált dió

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

12,5 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

4 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

10 dkg barna rizsliszt

2 ek vanília aroma

10 dkg darált mák

5 dl növényi tej

10 dkg margarin

1 dl növényi tejszín

+ 15 dkg gluténmentes - cukormentes - vegán csokoládé olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport, édesítőt, barna rizslisztet, mákot, növényi tejet egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a margarint.

Ha megsült és kihűlt a piskóta három részbe vágjuk.

A középső részt összemorzsoljuk és a krémhez adjuk, elkeverjük.

Majd az alsó piskótát visszatesszük a formába, erre jön a piskótás krém, majd a felső piskóta lap.

Tetejét olvasztott csokival borítjuk.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése