2025. június 23., hétfő

Burgonyás kenyér ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

40 dkg Mester Család házi kenyérliszt

10 dkg Mester család burgonyapehely

1 cs porélesztő

6,7 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.

Beledolgozzuk a vizet, majd pedig az olajat ( míg a tészta el nem válik a tál falától ).

Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd két részre osztjuk a tésztát ( ebből az adagból kettő kisebb kenyér lesz ).

Szilikon lapon átdolgozzuk őket, majd megformázzük.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd bevagdossuk.

180 fokos sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése