2025. június 17., kedd

Almás - mákos ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

25 dkg gluténmentes zabpehely

15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

4 dkg édesítő (1:4)

20 dkg margarin

Töltelék:

50 dkg alma

15 dkg darált mák

ízlés szerint édesítő

1 ek rumaroma

fél citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, lereszeljük.

A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan összedolgozzuk.

Egy 21x21 - es formát sütőpapírral kibélelünk.

A tészta fele részét belenyomkodjuk.

Az almát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a töltelék többi alapanyagát, alaposan összekeverjük, majd a tésztára egyengetjük.

A maradék tészta részt pedig rámorzsoljuk az almás - mákos részre.

180 fokos sütőben kb. 25 - 30 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése