2025. június 26., csütörtök

Lekváros krémes ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

2,7 dkg Grapoila lenmagliszt

4 dkg édesítő (1:4)

1 kk citromlé

3 dl víz

1 kk vanília aroma

Töltelék:

10 dkg baracklekvár - cukormentes, gluténmentes , vegán

3 dl növényi tejszín - felverhető

ízlés szerint porédesítő - ha szükséges

+ 15 dkg mentes csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd belekeverjük a nedves alapanyagokat.

Egy 21x21 - es sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a masszát és 180 fokos sütőben kb. 30 - 35 perc alatt megsütjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és kikeverjük.

Ha meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a lekváros habbal, majd csokival borítjuk.

Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése