Hozzávalók:
Alap:
10 dkg gluténmentes zabpehely
5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
10 dkg margarin
4 dkg édesítő (1:4 ) - porrá őrölve
5 dkg holland kakaópor
+ ha szükséges 1-2 ek növényi tejszín
Krém:
1,5 dl növényi tejszín - felverhető
15 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
ízlés szerint édesítő
+ 10 dkg szeder
+ 5 dkg meggy
+ 5 dkg mentes csokoládé - olvasztva
Elkészítés:
Az alap alapanyagait egy tálban jó alaposan összedolgozzuk.
Egy 18 cm - es tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a széleire is kerüljön.
A tejszínből kemény habot verünk, majd ( az előzőleg kiolvasztott epret pépesítjük ) az epret beledolgozzuk az édesítővel együtt.
Ezzel a krémmel megtöltjük a formánkat, majd megszórjuk a szederrel, meggyel és csokival díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése