2025. június 21., szombat

Szedres - epres - meggyes krémes (glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Alap:

10 dkg gluténmentes zabpehely

5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

10 dkg margarin

4 dkg édesítő (1:4 ) - porrá őrölve

5 dkg holland kakaópor

+ ha szükséges 1-2 ek növényi tejszín

Krém:

1,5 dl növényi tejszín - felverhető

15 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

ízlés szerint édesítő

+ 10 dkg szeder

+ 5 dkg meggy

+ 5 dkg mentes csokoládé - olvasztva

Elkészítés:

Az alap alapanyagait egy tálban jó alaposan összedolgozzuk.

Egy 18 cm - es tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a széleire is kerüljön.

A tejszínből kemény habot verünk, majd ( az előzőleg kiolvasztott epret pépesítjük ) az epret beledolgozzuk az édesítővel együtt.

Ezzel a krémmel megtöltjük a formánkat, majd megszórjuk a szederrel, meggyel és csokival díszítjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése