2025. december 13., szombat

Epres - banános sütemény ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

12,5 dkg barna rizsliszt

2,5 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

3 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us!!! )

5 dkg csicseriborsó liszt

1 ek vanília aroma

2,2 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

20 dkg főtt köles ( 5 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 2 dl növényi tejben megfőzzük )

25 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )

3 db banán ( 30 dkg )

ízlés szerint édesítő

7,5 dkg barna rizsliszt

5 dkg margarin

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd beledolgozzuk a vizet, vanília aromát és citromlevet.

21x21 - es sütőpapírral kibélelt formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a kölest pépesítjük botmixerrel.

A banánt megpucoljuk, összenyomkodjuk villával.

Az epret kiolvasztjuk.

Majd a margarinon kívül az összes alapanyagot egy lábasba tesszük , kikeverük és sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

Ha a piskóta meghült, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejét is bevonjuk vele.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése