2025. december 13., szombat

Hamis wellington ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )


 

Hozzávalók:

12 db rizslap

10 dkg csicseriborsó liszt

3 g sütőpor

3 dl víz

Töltelék:

10 dkg borsófehérje granulátum + 3 dl meleg víz

15 dkg gomba

10 dkg kukorica

10 dkg vöröslencse

1 db tv paprika

ízlés szerint só

ízlés szerint bors

ízlés szerint pirospaprika

2 dl növényi ital

4 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A borsófehérje granulátumot egy tálba tesszük, leöntjük a meleg vízzel, hagyjuk, amíg megszívja magát.

A gombát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.

A paprikát megmossuk, apróra vágjuk.

Olajon a paprikát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a kukoricát, alaposan összekeverjük, hagyjuk, amíg félig megpuhul, majd hozzáadjuk a sót, fűszereket, a borsófehérje granulátumot, vöröslencsét.

Alaposan összekeverjük, felöntjük a növényi itallal, majd megfőzzük, hagyjuk kihűlni.

A csicseriborsó lisztet kikeverjük a sóval, sütőporral és a vízzel.

Egyesével megmártjuk a rizslapokat, majd lerakosgatjuk egymás mellé - egymásra. ( a fotó mutatja - 4 lap sorba, majd 4 lap fölé, majd erre 4 lap ).

A tölteléket a hosszanti egyik oldalra tesszük, két szélét a lapokban rájatjuk a töltelékre, majd óvatosan feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük ( de amúgy egyszerűbb, ha már a rizslapokat is arra helyezzük ), olajjal lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése