2025. december 13., szombat

Tejberizs szelet ( glutén, tej., tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

12,5 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg gluténmentes, zabpehelyliszt

4 dkg édesítő (1:4 )

8 g sütőpor

3 dkg holland kakaópor

3 dkg útifűmaghéj

3 dl víz

1 kk citromlé

Tejberizs réteg: 35 dkg rizs

6 dl növényi ital

1 cs vaníliás pudingpor

2 dl növényi tejszín

1 kk vanília aroma

ízlés szerint édesítő

Gyümölcsös réteg:

30 dkg vegyes gyümölcs keverék

1 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő 

1 kk citromlé

kb. 2 ek chia mag

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.

Egy 21x24 - es formát sütőpapírral kibélelünk, beleegyengetjük a masszát, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A rizst alaposan átmossuk, majd a növényi italban az édesítővel megfőzzük.

A növényi tejszínt, vanília aromát és pudingport kikeverjük, majd a megfőtt rizshez keverjük, majd sűrűre főzzük.

A gyümölcsöt egy lábasba tesszük a tejszínnel, édesítővel , citromlével, pépesre főzzük, majd belekeverjük a chia magot.

Majd ha minden elkészült, akkor a piskóta tetejére tesszük a rizses réteget, majd a gyümölcsös réteget.

Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése