Alapanyagok
Ételallergia Abc
Hozzávalók:
Piskóta:
2 db tojás
2 ek kókuszliszt
édesítő
0,5 cs sütőpor
Hab:
5 db tojásfehérje
édesítő
1,5 dl víz
málnaszörp
zselatin
1 cs pudingpor (epres, vagy helyette lehet keményítő)
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd előmelegített sütőben
180 fokon kb. 15 perc alatt (közben figyeljük) megsütjük.
A habhoz a vízzel elkészítjük a málnaszörpöt, majd
felforraljuk, és ha fel forrt akkor beletesszük a forró vízzel kikevert
zselatint.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az édesítőt és
pudingport bele tesszük de folyamatosan a legnagyobb fokozatosan verjük, majd
ha valamennyire meghűlt a szörp, akkor fokozatosan adagoljuk lassan hozzá.
Ha kész a hab, akkor rátesszük a piskóta lapra (érdemes
kapcsos formát választani).
Majd a formát egy tálcára tesszük (mivel édesítővel van
készítve, nem úgy alkalmazkodik, mint a cukor, így egy kicsit ereszthet nedvességet),
majd betesszük egy éjjelre a hűtőbe.
Másnap tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése