2014. július 5., szombat

MÁLNAHABOS (GLUTÉN,TEJ,CUKORMENTES)



Alapanyagok
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
Piskóta:
2 db tojás
2 ek kókuszliszt
édesítő
0,5 cs sütőpor
Hab:
5 db tojásfehérje
édesítő
1,5 dl víz
málnaszörp
zselatin
1 cs pudingpor (epres, vagy helyette lehet keményítő)
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt (közben figyeljük) megsütjük.
A habhoz a vízzel elkészítjük a málnaszörpöt, majd felforraljuk, és ha fel forrt akkor beletesszük a forró vízzel kikevert zselatint.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az édesítőt és pudingport bele tesszük de folyamatosan a legnagyobb fokozatosan verjük, majd ha valamennyire meghűlt a szörp, akkor fokozatosan adagoljuk lassan hozzá.
Ha kész a hab, akkor rátesszük a piskóta lapra (érdemes kapcsos formát választani).
Majd a formát egy tálcára tesszük (mivel édesítővel van készítve, nem úgy alkalmazkodik, mint a cukor, így egy kicsit ereszthet nedvességet), majd betesszük egy éjjelre a hűtőbe.
Másnap tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése