2016. április 5., kedd

NARANCSOS CSOKIS SZELET (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg mester sütiliszt
2 db tojás
2 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg növényi margarin
3 dkg édesítő  (1:5)
1 dl kókusztej
Krém:
5 dl rizskrém
5 dl víz
1 db narancs reszelt héja és leve
ízlés szerint édesítő
3 cs csokoládés pudingpor
8 db tojásfehérje (s méretű)
+ házi csoki a tetejére
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd 180 fokon megsütjük kb 20-30 perc alatt.
A krémhez a rizskrém felét és víz felét feltesszük forrni a narancs héjával és levével együtt, a másikban kikeverjük a pudingport  és édesítőt.
Majd ha forr akkor hozzákeverjük, és sűrűre főzzük.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a pudingba keverjük.
A piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a krémmel, végül házi csokival borítjuk.

Betesszük a hűtőbe , hogy összeálljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése