Hozzávalók:
Piskóta:
9 db tojás
6 ek rizsliszt
3 ek édesítő (1:5 arányú)
1,5 cs sütőpor
3 ek cukrozatlan kakaópor
Krém:
6 dl rizstej
ízlés szerint édesítő
15 dkg darált dió
rumaroma (elhagyható)
2-3 ek tápiókakeményítő
+ baracklekvár
+ fehér házi csoki (kókuszzsír, édesítő,
kókuszkrém,kókusztejpor keveréke)
Elkészítés:
6 db tojás kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot
verünk, majd fokoztosan adjuk hozzá a 2,5 ek kakaóport, 3,5 ek rizslisztet, 1
cs sütőport, édesítőt..
Majd egy formába öntjük és kb 20-30 perc alatt 180 fokon
megsütjük.
Majd a maradék alapanyagokkal ugyanígy járunk el.
A nagyobb piskótát, ha meghűlt kettévágjuk.
A rizstejet feltesszük forrni, a diót kikeverjük az
édesítővel és tápióka keményítővel, majd ha forr a rizstej, akkor belekeverjük,
sűrű krémet készítünk belőle (szükség esetén adhatóü még hozzá tápióka
keményítő,de lehet rizsliszttel is sűríteni).
Majd fogjuk és a lapokat megkenjük baracklekvárral, majd jön
a krém , középre kerül a 3 tojásos piskótalap, az világosabb lesz.
Majd betesszük a hütőbe jó pár órára, hogy összeálljon.
Majd ha összeállt, akkor az oldalát megkenjük maradék diós
krémmel.
A tetejét fehér házi csokival borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése