2022. november 21., hétfő

Hamis Flódni (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

15 dkg tápióka keményítő

4 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

2 dl növényi tejszín

2,5 dl növényi tej

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

Töltelék:

4 dl növényi tejszín

18 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő

25 dkg szilvalekvár - cukormentes

15 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő

5 db közepes alma - megmosva - reszelve - édesítve + adjunk hozzá fahéjat.

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük. Majd hozzá  adjuk a nedves alapanyagokat,és alaposan összedolgozzuk.Hagyjuk 5 percet pihenni, majd 5 részre osztjuk.

Mindegyik tésztát kinyújtjuk egy 18x18 forma méretére, majd 180fokon mindegyik lapot megsütjük kb. 10-12 perc alatt.

A töltelékekhez a tejszínt alaposan felverjük.

4 részre osztjuk.

Az egyik részbe a diót, a másikba a lekvárt, a harmadikba a mákot, majd a negyedikbe az almát (ezt nyomkodjuk ki) keverjük bele.

Ha kész vannak és kihűltek a lapok, akkor rétegezzük.

Először jön egy lap, majd a tejszínes mákos réteg, majd egy lap és a szilvás réteg, majd megint egy lap, és a diós réteg, végül egy lap és az almás réteg és az utolsó lappal lezártjuk.

Hagyjuk összeállni 4-5 órát.

Majd porédesítővel megszórva tálaljuk.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése