Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
15 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
2 dl növényi tejszín
2,5 dl növényi tej
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
Töltelék:
4 dl növényi tejszín
18 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő
25 dkg szilvalekvár - cukormentes
15 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő
5 db közepes alma - megmosva - reszelve - édesítve + adjunk hozzá fahéjat.
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük. Majd hozzá adjuk a nedves alapanyagokat,és alaposan összedolgozzuk.Hagyjuk 5 percet pihenni, majd 5 részre osztjuk.
Mindegyik tésztát kinyújtjuk egy 18x18 forma méretére, majd 180fokon mindegyik lapot megsütjük kb. 10-12 perc alatt.
A töltelékekhez a tejszínt alaposan felverjük.
4 részre osztjuk.
Az egyik részbe a diót, a másikba a lekvárt, a harmadikba a mákot, majd a negyedikbe az almát (ezt nyomkodjuk ki) keverjük bele.
Ha kész vannak és kihűltek a lapok, akkor rétegezzük.
Először jön egy lap, majd a tejszínes mákos réteg, majd egy lap és a szilvás réteg, majd megint egy lap, és a diós réteg, végül egy lap és az almás réteg és az utolsó lappal lezártjuk.
Hagyjuk összeállni 4-5 órát.
Majd porédesítővel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése