2022. november 23., szerda

Vegán Wellington (glutén,tej,tojás, cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Tészta:

12,5 dkg barna rizsliszt

5 dkg köles liszt

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj

1-2 kk só

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

5,5 dkg margarin

2,4 dl víz

+ margarin

Töltelék:

1 db nagyonn tv paprika ( akihasználhat hagymát, akkor annak az)

1 db cukkini

1 közepes padlizsán

4-5 ek olaj

ízlés szerint pirospaprika, bors, só, zöldfűszerek

1 cs borsófehérje protein + 1 dl meleg víz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A cukkinit és a padlizsánt, illetve a paprikát jól megmossuk, majd apróra daraboljuk.

Kis olajon átforgatjuk őket, pirítjuk.

A borsófehérje proteint meleg vízben beáztatjuk.

Majd ha megpirultak a zöldségek, akkor hozzáadjuk, ízlés szerint a fentiekkel fűszerezzük, megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és eldolgozzuk benne, végül a nedves alapanyagokat, és jól összedolgozzuk.

Szilikon lapon vékonyra nyújtsuk ki a tésztát,majd az egyik oldalát vékonyan margarinnal kenjük le, hajtsuk össze, majd nyújtsuk ki ismét,majd megint az egyik oldalát margarinnal kenjük le, hajtsuk összeismét,végül nyújtsuk ki ismét.

A tölteléket kenjük rá egyenletesen.

Két oldalát hajtsuk be, majd tekerjük fel.

Egy nagyobb kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a tekercset.

Olajal vékonyan kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt süssük meg.











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése