2024. március 3., vasárnap

Burgonyás - cukkinis pogácsa ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


12,5 dkg köles liszt

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 dl víz

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

30 dkg főtt áttört burgonya

15 dkg cukkini - reszelve

1,5 dkg gluténmentes, sörélesztőpehely

1-2 kk só

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a cukkinit, eldolgozzuk benne, majd a vizet és a citromlevet, és alaposan összedolgozzuk.

Barna rizslisztes lapra tesszük, átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, tetejét késsel berácsozzuk, majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, és lekenjük őket vékonyan olajjal.

180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése