2024. március 15., péntek

Gombás rakottas ( glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)


Hozzávalók:

Lapokhoz:

20 dkg barna rizsliszt

15 dkg tápióka keényítő

10 dkg vöröslencse liszt

4 dkg útifűmaghéj

6 g sütőpor

4 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

50 dkg ChefGomba ördögszekér gomba

ízlés szerint só

2 kk pirospaprika

10 dkg paprikakrém

ízlés szerint zöldfűszerek ( bazsalikom, petrezselyem, kapor )

25 dkg cukkini

30 dkg sárgarépa

4 ek olaj

Tetejére:

5 dkg gluténmentes, vegán kenyérmorzsa

15 dkg csicseriborsó liszt

3 g fekete só

víz

Elkészítés:

A töltelékhez a gombát alaposan megmossuk, apróra vágjuk.

A cukkinit megmossuk, a répát megpucoljuk és megmossuk, majd lereszeljük őket.

Olajon megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a cukkinit és a répát, fűszerezzük, süzzuk, alaposan összekeverjük, és kb. 15 percig összefőzzük.

A lapokhoz a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.

Majd 3 egyforma részre osztjuk.

Szilikon lapon mindegyiket kinyújtjuk.

Az elsó lapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a töltelék felét ráegyengetjük.

Majd a második lap és a töltelék másik fele, végül a harmadik lap.

A kenyérmorzsát, csicseriborsó lisztet és fekete sót elkeverjük egy tálban, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy nokedli állagú legyen. Majd ráöntjük a felső lapunk, elegyengetjük.

Majd 180 fokos sütöben kb. 40 perc alatt megsütjük.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése