2024. március 22., péntek

Citromos "túrós" mazsolás batyu (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

5 dkg Quinoa liszt

5 dkg barna rizsliszt

5 dkg tápióka keményítő

3,75 dkg útifűmaghéj

6,25 dkg bambuszrost liszt

5 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

4,5 dl víz

1,5 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Töltelék:

30 dkg köles túró 

4-5 ek citromlé

ízlés szerint édesítő

10 dkg mazsola

1-2 ek útifűmaghéj

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.

Majd kockákra vágjuk és mindegyikbe teszünk a köleses töltelékből.

Majd oldalait ráhajtjuk, középen összecsípjük.

Sűtőpapíros tepsire tesszük őket.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése