2025. november 18., kedd

Barackos krémes szelet ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)

Hozzávalók:

Piskóta:

22,5 dkg barna rizsliszt

5 djg Grapoila dió liszt

2,5 dkg útifűmaghéj

4 dkg édesítő (1:4)

3,7 dl víz

1 cs sütőpor

1 kk citromlé

Krém 1:

2 cs vaníliás pudingpor

5 dkg édesítő (1:4)

3 dl növényi joghurt

3 dl növényi ital

10 dkg margarin

Krém 2:

5 dkg Grapoila dió liszt

ízlés szerint édesítő

1,2 dl növényi joghurt

+ 15 dkg barackbefőtt - cukormentes, gluténmentes, vegán

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy 21x24 es sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A krém 1 - hez a vaníliás pudingport, édesítőt, növényi italt és növényi joghurtot kikeverjük egy lábasban, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.

A megsült piskótára oszlatjuk.

A barackokat felvágjuk és megszórjuk a krém tetejét.

Majd a krém 2 alapanyagait kikeverjük és a barackra oszlatjuk.

Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése