2025. november 12., szerda

Rizslapos almáspite ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

12 db rizslap

80 dkg alma

10 dkg csicseriborsó liszt

5 g sütőpor

3 dl víz

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, lereszeljük.

A csicseriborsó lisztet kikeverjük az édesítővel, sütőporral és vízzel.

6 db lapot kikészítünk.

Egy 20x20 - as sütőformát kibélelünk sütőpapírral.

Egy rizslapot megmártunk a csicseris keverékbe, betesszük a formába, fahéjjal és édesítővel megszórjuk, majd jöhet a következő lap, megmártjuk, majd az előző lapra tesszük ( arra ügyelj, hogy a formaába mindenhova kerüljön rizslap! ), megszórjuk fahéjjal, édesítővel...ezt egészen addig, amíg a hat lap el nem fogy.

Az almát kinyomkodjuk, ízlés szerint édesítjük, majd eloszlatjuk a rizslapokon.

Majd jön a következő hat lap.

Ugyanúgy járunk el, mint az előzővel, csak az almára rakosgatjuk.

Majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése