2025. november 18., kedd

Gyümölcsös rizslap ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

6 db rizslap

5 dkg csicseriborsó liszt

1,5 dl víz

2 dkg édesítő

3 g sütőpor

30 dkg alma

30 dkg barack - nekem befőtt volt ( cukormentes, gluténmentes, vegán )

+ barna rizsliszt

+ mentes morzsa

+ olaj

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, felkockázzuk.

A barackot feldaraboljuk.

Az almát és a barackot összekeverjük, ízlés szerint édesítjük - ha szükséges.

Fogunk egy rizslapot és alaposan vízbe mártjuk, majd szilikon vagy műanyag lapra tesszük, beletesszük a közepére az almás keverék egyharmadát, két szélét rájatjuk, majd a másik két szélét is.

Egy másik lapot is belemártunk vízbe, majd ennek a közepébe tesszük a már kész batyunkat és belecsomagoljuk.

A csicseriborsó lisztet kikeverjük a vízzel, sütőporral és édesítővel.

Megmártjuk benne a batyunkat, majd megforgatjuk a barna rizslisztben, újra csicseris keverékbe mártjuk, majd a morzsába, sütőpapíros tepsire tesszük.

Így járunk el a többi lappal és töltelékkel is.

3 db batyunak kell lennie.

Majd olajjal vékonyan lekenjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése