2013. augusztus 24., szombat

MAGOS ZSÖMLÉK (GLUTÉN,LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)

Hozzávalók:
0,5 kg Glutenix magkeverékes gluténmentes liszt
4,5 dkg vaj - laktózmentes

3,5 dl víz
3,5 dkg élesztő

Tetejére:
darált lenmag

Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzá adjuk a sót és a vajat.
Össze morzsoljuk, majd hozzá morzsoljuk az élesztőt , végül hozzá adjuk a vizet.
Alaposan össze dolgozzuk,majd letakarjuk és fél órát pihentetjük.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és a fél óra lejárta után vizes kézzel gombócokat formálva kiadagoljuk a tésztát.
A gombócokat bevagdossuk, majd darált lenmaggal megszórjuk
A sütőt előmelegítjük 250 fokra.
Kb. 20-25 percig sütjük hőlégkeverékesen, majd az idő letelte után benn hagyjuk még 10 percig.
A végeredmény egy finom , ropogós zsömle lesz! (persze tűpróbázzunk!)
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése