2013. augusztus 11., vasárnap

ROZSOS-ZABPELYHES SAJTOS POGÁCSA

Hozzávalók:
25 dkg zabpehely ledarálva
25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
25 dkg vaj
30 dkg tejföl

2 dkg élesztő
pici víz
2 db tojás

Tetejére:
1 db tojás
40 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A liszteket egy tálba tesszük, majd az élesztőt felfuttatjuk a vízben, majd bele öntjük és az összes többi hozzávalóval együtt (kivétel a sajt és 1 db tojás) alaposan össze gyúrjuk.
Betesszük 2-3 órára a hűtőbe.
Majd a letelte után nyújtódeszkára tesszük és átgyúrjuk (itt még szükség lesz némi lisztre).
Majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk , rárakosgatjuk sütőpapíros tepsire , megkenjük a tojással, rátesszük a sajtot és kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése