2014. március 23., vasárnap

BARACKOS TÚRÓ TORTA (GLUTÉN, LAKTÓZ ÉS CUKORMENTES)


Hozzávalók:
1.réteg
3 db tojás
2 ek cukorhelyettesítő Dia wellnes
1 cs sütőpor
3 ek kókuszliszt
3 ek gluténmentes liszt (Barbara)
1 dl víz

10 dkg túró
2 ek baracklekvár – házi
1 dl tejszín – laktózmentes
édesítő – szükség szerint

2.réteg
20 dkg krémsajt camping – laktózmentes
10 szem aszalt sárgabarack
1 dl tejszín – laktózmentes
1 cs zselatinfix
édesítő

Elkészítés:
A piskótát megsütjük szokás szerint.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan mindent hozzá adunk.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük 180 fokon.
Ha meghűlt akkor felkockázzuk.
A túrót , lekvárt, édesítőt és tejszínt kikeverjük, majd a piskóta kockákkal összekeverjük.
Ezt bele öntjük a tortaformába, majd lelapítjuk.
A krémhez a tejszínt felverjük, majd aprítóval a barackot feldaraboljuk, majd kikeverjük a sajtkrémmel, édesítővel és beleforgatjuk a tejszínbe, majd hozzá adjuk a zselatinfixet.
Ráöntjük a túrós piskótára.
Betesszük egy éjjelre a hűtőbe, majd másnap fogyasztható.
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése