2014. augusztus 17., vasárnap

DIÓS FONOTT KALÁCS (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri free mix per Pane (itt található)
édesítő
1,5 dl kókusztej
1,5 dl víz
25 gr budafoki élesztő
2 db tojás
1 – 2 ek cukrozatlan kakaópor

10-15 dkg darált , édesített dió
baracklekvár

1 db tojás a kenéshez

Elkésztés:
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, majd az élesztőt a langyos vízben felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt (kivétel a kakaópor), alaposan kikeverjük, majd hagyjuk letakarva 1 órát kelni.
Majd megfelezzük a tésztát, és az egyikbe bele gyúrjuk a kakaóport.
Kinyújtjuk mindkét adag tésztát, majd egymásra tesszük, megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval, majd feltekerjük.
Egy késsel három csíkot vágunk bele, hogy „össze tudjuk fonni”.
Majd a befonás után sütőpapíros tepsire tesszük, és megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon légkeverésen kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!








2 megjegyzés: