2014. augusztus 17., vasárnap

LENMAGPELYHES ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ, TOJÁS,CUKOR, SZÓJAMENTES)









Alapanyagok:
Ételallergia Abc

Hozzávalók:
50 dkg Nutri Free mix per Pane
15 dkg Lenagpehely
25 gr Budafoki élesztő
2 ek útifűmaghéj
2 ek olaj
kb 6 dl víz

Elkészítés:
Az élesztőn és a vízen kívül mindent egy tálba teszünk, összekeverjük, majd a vizet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, hagyjuk amíg feloldódik, majd az olajjal együtt  hozzákeverjük a száraz anyagokhoz.
Alaposan összedolgozzuk, majd letakarjuk és egy órán át kelesszük.
Majd sütőpapíros tepsire olajos vagy vizes kézzel zsömléket formázunk, és előmelegytett sütőben 180 fokon légkeverésen kb 40-50 percig sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése