2025. április 25., péntek

Epres tejszínes - joghurtos torta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán )

Hozzávalók:

Piskóta:

12,5 dkg barna rizsliszt

2,5 dkg holland kakaópor

7,5 dkg köles liszt

2 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

3 dl víz

1 ek citromlé

Krém:

50 dkg eper - fagyasztott

1 dl víz

15 dkg növényi joghurt ( Koko márka )

4 dl növényi tejszín - felverhető

ízlés szerint édesítő

2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor

+ liofilizált eper - a díszítéshez

+ málnás étcsokoládékrém - ( Naked Noble )

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk.

Két 20 cm - es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk benne a piskóta tésztát, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket.

A krémhez az epret a vizzel és édesítővel egy lábasba tesszük, összeforraljuk, majd amikor kiolvadt, pépesítjük.

A pudingport egy tálkába tesszük, kimerünk a pépesített eperből hozzá, összekeverjük, majd visszaöntjük a lábasba és besűrítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a joghurtot, majd pedig a kihűlt pudingos epret. Jó alaposan kikeverjük ( robotgéppel ).

Majd a piskótákat kettévágjuk, így négy lapot kapunk.

Az egyiket visszatesszük a formába, megkenjük a málnás csoki krémmel, majd jön a krémből... és így rétegezzük.

A tetejére is krém kerül, majd liofilizált eperköckákkal díszítjük.









 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése