2025. április 4., péntek

Kakaós - vaníliás - barackos szelet ( glutén, tej, tojás, cukor,szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

5 dkg holland kakaópor

3 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

3,8 dl víz

1 kk citromlé

8 g sütőpor

Krém:

10 dkg vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

8 dl növényi tej

10 dkg margarin

+ 35 dkg barackbefőtt - cukormentes - gluténmentes - vegán

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy 21x21 - es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát, elegyengetjük.

180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport, növényi tejet és édesítőt kikeverjük egy lábasban, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

Ha megsült és kihűlt a piskótánk, akkor három részbe vágjuk.

A barackokat apróra vágjuk.

Elkezdjük rétegezni a piskótát ( maradjon majd a tepsiben , míg összeáll ).

Kakaós lap, a krém egyharmada, erre a felaprított barack egyharmada, kakaós lap, krém, barack, majd az utolsó kakaós lap, krém, és a barack.

Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése