2025. április 17., csütörtök

Mandulás répatorta ( glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes, vegán)


Hozzávalók:

35 dkg répa - reszelve

15 dkg alma - reszelve

5 dkg édesítő (1:4)

8 g sütőpor

3,75 dl víz vagy növényi tej

15 dkg mandulaliszt

20 dkg rizsliszt

3 dkg útifűmaghéj

Krém:

10 dkg mandulaliszt

4 dl növényi tejszín

ízlés szerint édesítő

10 dkg rizsliszt

10 dkg margarin

1 ek citromlé

+ mandula a szóráshoz

Elkészítés:

A reszelt répát és a reszelt almát egy tálban elkeverjük.

A száraz alapanyagokat egy másik tálban összekeverjük.

Hozzáadjuk a répás almához, elkeverjük, majd beletesszük a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 18x24 - es ) tesszük, elegyengetjük, majd 180 fokos sütőben légkeverésen kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a mandulalisztet, rizslisztet, édesítőt, növényi tejszínt egy lábasba tesszük, kikeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.

A megsült piskóta tetejére kenjük, majd megszórjuk szeletelt mandulával.













 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése